”Jag blir inte fri från henne!”

//”Jag blir inte fri från henne!”

”Jag blir inte fri från henne!”

Han är förtvivlad, förlamad, ensam och känner sig tillintetgjord. Han berättar för mig, att han älskade och fortfarande älskar henne över allt annat. Kvinnan som han inte kan få ur tankarna och det emotionella systemet, vill inte längre vara tillsammans med honom.

”Hon är i mina tankar till 85 procent av tiden. Jag ältar konstant allt som jag borde ha gjort annorlunda. Helgerna är fruktansvärda och allt kretsar det kring vad hon gör och vem hon kanske träffar.”

Jag vet att många känner igen sig i den här berättelsen och lider. Det ligger i vår natur att vilja connecta på djupet. Att känna att den vi älskar vill vara nära oss. En god vän berättade för mig:

”När någon som jag bara dejtat ett par gånger, inte vill ses mer, är det helt ok. Men någon som känner mig väl, som sett mina goda sidor (och de mindre smickrande förstås), går sin väg, gör det ont.”

Till alla ni som inte kan vända ryggen åt längtan och saknaden, som känner sig som belastning för vänner och familj, som har ett hamrande budskap inombords att ni borde kunna bättre: du är mänsklig i din sårbarhet. Ångest och panik signalerar att ditt emotionella system är under stress. Det akuta kommer att mattas av med tiden. Trycket i bröstkorgen kommer att ersättas med andetag av hopp. Det kan kännas som ett obestigligt berg, men du kommer att röra dig uppför mot den klara och renat luften.

Människor kan såra och det finns ingen logik i världen som kan få oss att förstå meningen i allt. Ditt värde som person är oändligt mycket högre än de eventuella misstagen (som kanske egentligen är lärdomar) du gjort. Du är mer än känslorna som skriker på insidan.

Så släpper du taget om ditt ex – webinar ikväll måndag den 8/7 klockan 21.00. Du är vamt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach

By |2019-07-08T12:09:25+02:00juli 8, 2019|Blogg|6 Comments

6 Comments

 1. Anette 9 juli, 2019 at 01:39 - Reply

  Precis så känner jag nu Michael men i ombytta roller efter 38 års äktenskap . Min man ville skiljas och valborgsmässoafton låg skilsmässnnN på diskbänken, ”oj jag glömde lägga undan pappret , sen gick han på bio med vår vuxna son vars flickvän hade blivit sjuk. Lämnade mig valborgsmässoafton ledsen förbannad och så sviken att man inte kan berätta mellan 4 ögon efter 38 år. Sa till han att jag tyckte han var feg . Dagen efter 1 Maj då han var ledig från jobb var han tyst som en mussla . Kunde han väl sagt nåt, all tid i världen . På torsdagen mailar jag han på jobb och frågar varför han inte pratat med mig. Han ber om ursäkt via mail att det blev fel, och för att jag ber om det Så lågt. På fredagen får jag ett sms märk väl ett SMS dör det står så här:

  Hej
  Jag har tänkt på oss och vad säger du om att vi skiljer oss INTE men gör allt klart med mitt och ditt och allt som behöver göras som vi skulle skiljas och sedan bor vi var och en för sig så väntar vi en tid och ser vad det leder
  Och skulle vi känna att vi vill försöka så blir det som särbo till vi bägge är säkra på vad vi vill
  Men vi måste ge varandra både tid och låta var och en sköta sitt
  Och om vi känner att det inte fungerar är det bara skilsmässopapper som behöver lämnas in och vi slipper då att dela våra saker mm
  Kram
  Har inte ens svarat på detta och sedan 1 månad bor jag i en hyreslägenhet och han köpt en bostadsrätt 2 min ifrån . Förstår mig inte på han att han behandlar en som en främling och kör sitt race. Så besviken på mannen i mitt liv som är i chefsposition och väldigt verbal och social annars. Hur tänker han??? Har hållt på att skriva under skilsmässan flera gånger för jag är så besviken på han och går hos en kurator för att bearbeta. Han sagt sedan 2 år tillbaka att vi tillsammans ska gå och prata , nen det vill han inte . Min kurator tror att han inte har förmågan att prata i denna situation !! Jag fick ensam berätta för våra vuxna barn om vår separation och för våra vänner sedan 30 år, Kan inte bemöta mig i ett samtal och funderar starkt på att skruva under skilsmässan för att gå vidare och inte sörja . För detta är en sorg för trots allt älskar jag min man, Men känner att jag trånar efter hans uppmärksamhet nu. Varför är han så här och vad hade ni gjort ?? Han säger att när han också landat i sin lägenhet kommer det nog bli bättre,, jag mår precis lika dåligt och jag kanske jag inte är intresserad när han har tid tycker det är han som gör upp reglerna och tycker han behandlar mig respektlöst och taskigt, inte sitta ned och prata mellan 4 ögon som två vuxna. Han säger bara när jag tycker att han uppför sig märkligt, formellt att jag ”jag ska lägga ned, jag är sur och jag är tjatig”. Nä jag är frustrerad över att nästan få boka tid med han, når inte han ❤️

 2. Snette 9 juli, 2019 at 01:49 - Reply

  Jag anser att han hållt på med silener treatment och projicering, fruktansvärt .Jag har kämpat i minst 1 år att försöka prata om vårt äktenskap ”vad fan är det du vill prata om” får man hörs. Sårad, besviken

  • Stina 9 juli, 2019 at 22:34 - Reply

   Och just det. Kan bara hålla med om Snettes kommentar… ni är värda mer än vad ni nu får uppleva just nu. Inte kunna prata..vad f..n är det för sätt att behandla någon på?? Vet hur himla svårt o ångest det är att släppa taget. Jag kände som om jag trillade ner i ett svart oändligt djupt hål utan trappsteg upp när jag upptäckte att min sambo träffat en annan o att jag var hans livs största misstag…och jag ville inte släppa taget..men gjorde det till slut. Ville hålla ihop för barnens skull. Nu är jag en erfarenhet rikare o börjar acceptera min svaghet att jag inte bara kunde gå direkt..

 3. Stina 9 juli, 2019 at 22:24 - Reply

  En stor o varm styrkekram till er! Jag kan hälsa från andra sidan ångest träsket att det faktiskt blir bättre med tiden. Jag har fått såå mycket hopp o tröst via denna blogg o din bok Michael. TACK! Nu vet jag i mitt hjärta att jag är värd kärlek, och för att nå det välmående och trygghet jag idag känner i mig själv, så krävdes denna ångest och jobbiga separation jag gått igenom. Så fortsätt kämpa, ni är underbara och starka människor och det blir helt säkert bättre med tiden ❤

 4. Madde 10 juli, 2019 at 13:57 - Reply

  Känner igen mig. Är inne på min 7.e sommar som singel. Kan inte hitta någon ny, trots en massa försök. Tänker på mitt ex varje dag. Tänker på vad han och hans nya kvinna gör. Han har bytt ut mig två gånger sen vi slutade träffas 2012. Ändå hoppas jag någonstans att vi ska återförenas. Helt sjukt! Vill få bort honom ur mitt huvud, men det går inte, han kommer tillbaka hela tiden, trots att vi inte har nån kontakt idag. Har bränt alla foton, kastat alla brev, vill börja om. Är jag knäpp i huvudet? Borde jag gå i terapi?

 5. Annica 11 juli, 2019 at 17:54 - Reply

  Madde, du är inte knäpp i huvudet! Jag tror det är fullt naturligt sedan urminnes tider att vi inte ska leva som singlar. Vi behöver trygghet, skydd mm i form av annan vuxen/vuxnas sällskap och allra helst då en kärleksrelation. Som art (även om det låter konstigt i dagens samhälle) så behöver vi leva i flock för att överleva (mentalt, fysiskt, emotionellt mm). Dessa instinkter är starka och påverkas dels av våra hormonella kurvor samt exempelvis av semestertider då man ser hur andra par har det så härligt. Det skapar en längtan även om man inte kanske alltid förstår att det finns en längtan. Har hört av flera att de undrar varför man tänker på sitt ex då man egentligen vill undvika ensamhet. De flesta är överens om att man per automatik tänker på den som man var tillsammans med sist, eller den som man sist hade en djup kärleksrelation till. Det blir bara så helt enkelt, det handlar väl om hur hjärnan fungerar med minne osv. Jag är helt inne på att man inte ska försöka få bort oönskade tankar ur huvudet med ingången att man är förbannad eller besviken på sig själv eller att man dumförklarar sig själv. Istället finns en väldigt stark strategi att lyssna på sina tankar, uppmärksamme dem, konstatera att de finns där och sedan säga vänligt till sig själv, jaha nu tänker jag dessa tankar igen, säg Hej till dem och säg sedan Hejdå och skapa dig ett fantasi rum, som du ”inreder” fint med en vacker dörr, i vilken du symboliskt skickar ut dina tankar ur. Jag Lovar dig/er att efter ett par veckor kommer tankarna av någon konstig anledning att bli glesare och glesare.

  Madde, ibland kanske du ändock drömmer och fantiserar om en helt underbar man som ska kliva in i ditt liv, inte ditt ex som dumpat dig två ggr. När sådan tankar kommer ska du också, på samma sätt ska du uppmärksamma dessa tankar. skillnaden är att dessa tankar ska du inte säga hedå till och skicka ut genom din helt underbart vackra dörr. Istället ska du ta dessa i hand och bjuda in dem till att stanna kvar hos dig i ditt helt underbara fantasirum du skapat. försök tänk vidare på hur denna underbara man ska vara och njut av dina tankar….och i verkligheten (inte hokuspokus) så kommer du att söka efter det som ger dig välbehag, och vips så kommer du att möta din stora kärlek!

  Detta är väl beprövat och bevisat, tänker du att du aldrig kommer att få ett jobb för att du exempelvis inte har gått vidare vid andra tillfällen så kommer du inte att få jobbet! Varför? Jo, ditt undermedvetna lägger märke till dina tankar och du kommer omedvetet att agera/handla utifrån vad du tänker. Vissa lyckas att få sitt drömjobb efter 25 misslyckade intervjuer! Varför? Jo, de ser målet framförs sig, de ska bara dit vad de än behöver göra. De lär sig allt om CV, vilka kläder man ska ha på sig på jobbintervju, skaffar sig allsköns kunskap om vad som krävs för att nå fram…det ger Alltid resultat. Detta på grund av attraktionslagen eller om man enklare vill säga…maka söker maka, som man bäddar får man ligga, som du sår får du skörda. Detta är något vi alltid vetat om.

  Tänker man bara på sitt ex, och fantiserar om hur han har det med sin kvinna mm så är man inte i nuet, kanske behöver man hjälp, men kanske det räcker att förstå att det också är naturligt att tänka på den som man var tillsammans med sist så att man avdramatiserar sina tankar och därmed kan komma tillbaka till nuet och börja med kanske ett nytt intresse eller vad som helst som kan stimulera en i sin vardag…då kommer man att kunna öppna upp för nya tanke-perspektiv i vardagen.

  Anette, jag får beklaga djupt över er separation efter 38 år. Vilket sorgearbete du ska igenom! Mitt råd är att du fokuserar på dig själv och skriv under och skicka in. Man kan alltid bli ihop igen oavsett ett papper eller inte. Men full respekt för att det smärtar enormt mycket. För bakom det skillsmässopappret finns enormt många minnen!
  Vilken orsak som än ligger bakom din exmakes beslut så behöver du lägga fokus på dig själv för att ta dig igenom allt på ett sunt sätt. All lycka till och stor styrkekram

  Och stor kram till er alla som är singlar och känner en ensamma. Jag är singel men känner mig inte ensam. Jag är tacksam över mitt liv, den jag är och är både lycklig och glad över livet.
  Har också gått igenom en jobbig separation men nu efter flera år så tycker jag att det var det bästa som kunde hända mig. Till slut får man svar på alla sina frågor, bara man låter tiden gå och att man är öppen för personlig utveckling.

Leave A Comment

X