Kärleken är ett val

//Kärleken är ett val

Kärleken är ett val

Tänker tillbaka på den äldre mannen som cyklade förbi mitt hem de tidiga sommarmorgnarna. Han såg förväntansfull ut då han var på väg för att känna på havet – han missade aldrig att vinka hej då till sin fru sedan mer än femtio år. Visst låter det ”gulligt”, men det är mycket mer än så – den är en av kodkombinationerna till ett hjärta. Allting bärs upp av detaljer. Kärleken är inget undantag. Detaljer.

Jag hör människor säga: ”känslorna försvann. Vi växte ifrån varandra. Jag kände ingen attraktion och lust längre. ”

Ser personer som är pedantiskt noggranna när det kommer till att t.ex. serva sina bilar, men när det kommer till att uppmärksamma en människa av kött, blod och själ, ser det plötsligt annorlunda ut. Varför?

Vad händer med elden i den öppna spisen om inte nya vedträn läggs in emellanåt?

Allting behöver energi och näring för att inte dö ut. Varför tror en del människor att relationer är ett slags självunderhållande system när ingenting annat omkring oss är det? Var kommer denna såsiga bekvämlighet ifrån?

Hade en klient hos mig som var en passionerad dykare, noggrann med detaljer till tusen. Frågade honom om förutsättningen för ett bra dyk: ”förberedelse och never ever slarva med utrustningen.”

Jag: ”vad hände i din relation?”

Han: ”jag levde motsatsen till ett bra besök under havsytan.”

Därför blir du den du blir tillsammans med en narcissist och så lämnar du – webinar torsdag den 26 juli klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach

By |2018-07-24T08:07:47+02:00juli 24, 2018|Blogg|2 Comments

2 Comments

 1. Marie 24 juli, 2018 at 19:19 - Reply

  Ler o känner ….. AMEN

 2. Jenny M 25 juli, 2018 at 00:37 - Reply

  Precis så.

  Fantastisk text som stämmer helt med min upplevelse. Jag blev osynlig för den jag levde med. Kanske upplevde han det likadant.
  Så hans känslor dog. Och nu är jag ensam och måste hitta en ny stig genom snåren.

  Tack för din blogg! Den ger så mycket tankar och tröst i ett i övrigt ganska ledset liv.

Leave A Comment

X