Narcissisten tömmer oss på livskraft och samtidigt ber vi om mer

//Narcissisten tömmer oss på livskraft och samtidigt ber vi om mer

Narcissisten tömmer oss på livskraft och samtidigt ber vi om mer

Hon eller han vill ha din livskraft och exploaterar den på ett ytterst sofistikerat sätt. I början av er kontakt serveras du av allt det som du längtar efter, behöver och drömmer om. Du känner dig inte bara sedd och bekräftad: du ÄR det! På ett sätt som du inte trodde var möjligt!

Är det för bra för att vara sant!?

Du tar flera vänder i tankevärlden:

”Jag är nog skadad från mitt tidigare förhållande? Jag är alldeles för misstänksam…”

Du har förförts av charmen hos den som lever av att charma!

Den narcissistiska personligheten lever av kickar, och hon eller han får dessa när du bekräftar genom hur attraherad och älskad du känner dig. N-personen njuter genom hela sitt fysiska och emotionella system när du tillfredsställs sexuellt. Din orgasm kommunicerar till henne/honom: ”vilken fantastisk älskarinna/älskare jag är! Hon/han behöver mig för att känna sig levande!”

Bekräftelsebehovet är gigantiskt hos den som är tom på insidan. EN person kan aldrig räcka till för att skänka frid i sinnet hos den själsligt havererade. Sannolikheten att hon eller han ska stanna upp och granska sig själv är ytterst liten.

Du är injektionen som ger tillfälligt rus! Du är ”hjärtstartare” som för ett kort ögonblick får henne/honom att känna rampljusets sötma, i en annars så mörk värld.

Det gäller att leverera! Med förfinad perfektion. Du är kroniskt utvisningshotad!

Och så kommer dagen som förr eller senar ser sin gryning: du blir du mänsklig! Du doftar inte lavendel eller sandelträ längre. Du sa någonting med ett tonläge som inte föll i smaken. Du skrattade lite för högt. Du tittade med ofördelaktig blick. Du har ”fel” vänner och familj. Hon/han förstår inte hur du kunde sjunka så lågt genom att en gång i tiden ha den relationen som du hade.

Allt kan angripas!

Narcissisten vill ha otvivelaktig skönhet och minsta lilla spricka i din personlighet, fina linjer i ansiktet, kommer att dissekeras och analyseras. ”Du lever inte tillräckligt hälsosamt!”

N-personen kommer förr eller senare att drabbas av besvikelse över att idealbilden som hon eller han skapade av dig inte längre existerar. Du skimrar inte längre, vilket betyder att blicken kommer att börja sökas utåt mot andra kvinnor eller män. Det nya fräscha är spännande, och triggar jaktlust i den som aldrig kan få nog av applåder och tillbedjan.

Uttrycket: ”skönheten ligger i betraktarens ögon” kan inte vara mer träffande! Vad händer när n:s utsiktsplats förändras? När du börjar betraktas i ett annat ljus? Vem blir du då? Vilken roll i n:s repertoar tilldelas du då? Resan från drottning eller kung, från tron till att ”skura golv”, är inte lång. Allt beror på narcissistens sinnesstämning!

Kom ihåg att fulheten ligger i betraktarens ögon, vilket inte säger någonting om dig. Du kan aldrig vart rätt åt en personlighet som är likt ett svart hål, som slukar allt ljus.

Det som du behöver veta om narcissism – webinar torsdag den 17/10 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach

By |2019-10-14T14:21:43+02:00oktober 14, 2019|Blogg|2 Comments

2 Comments

 1. Åsa 14 oktober, 2019 at 14:00 - Reply

  Känner igen mycket av det som står i texten i min föredetta partner. Han bekräftade verkligen mig på ett sätt jag aldrig tidigare varit med om. Han och jag var själsvänner…Men det kom i små potioner. Åsikter om mina kläder. Åsikter om mina vänner. Åsikter om hur jag hade kunnat vara tillsammans med pappan till mina barn, osv.
  Han mådde som bäst när vi pratade om hans jobb om honom överhuvudtaget. Enligt honom själv fanns det ingen som var så romantisk som han, ingen som var så förstående som honom. Hans kollegor älskade honom…eller så var dem dumma i huvudet.
  Så länge jag höll med honom, tyckte som honom och gjorde som han ville var jag bäst i världen. Men det försvann snabbt när jag började plocka fram mig själv igen. Tycka och tänka som JAG. Då var jag gnällig, jag ältade och nästan lite tråkig i hans ögon.
  Tänk om jag hade reagerat direkt när hans eviga tyckande började…men det gjorde jag inte. Jag anpassade mig istället vilket så här i efterhand var så himla korkat gjort av mig. Men det blir så starka krafter som drar i en så det är helt otroligt. Det går nog inte att förstå förrän man själv blivit drabbad av en N-person.
  Det enda i denna text jag inte känner igen är det att börja titta efter någon annan. När det i perioder var slut mellan oss valde han istället ”offerkoftan”. Han tog till spriten…låste in sig typ. Sen när det blev bra mellan oss igen skulle jag tycka lite synd om honom. Jag skulle styra upp hans liv igen… Nää minsann!
  Även om vi nu inte ses mer så känner jag ibland en längtan…men längtan försvinner mer och mer desto längre tiden går. Jag har mycket att bearbeta men känner ändå att jag är på rätt väg.

 2. Daniel 21 november, 2019 at 22:46 - Reply

  Det är väldigt lätt att anpassa sig för det gjorde jag också. Så länge jag ta henne all bekräftelse och kärlek så fungerade det, men om jag någon gång närmade mig med något som HON tyckte var kritik på det hon sagt eller gjort så blev det kaos och hon blev väldigt sur på mig! Jag var enormt kär i henne och ville göra allt för att hon skulle må bra och det drog hon nytta av vilket gjorde att jag gav lite av mig själv hela tiden utan att få något tillbaka! Hon gjorde slut med mig flera gånger, men ändå var det hon som kontaktade mig igen varenda gång och jag föll för det varje gång! Håller med dig…det går inte att förstå om man inte själv blivit drabbad av en n-person!

Leave A Comment

X